Er du ute etter en energirådgiver som kan hjelpe deg med å redusere strømutgifter?

Vi ønsker å hjelpe deg som vil gjøre boligen din mer energieffektiv. Vi utarbeider en detaljert energirapport hvor vi kartlegger dagens tilstand og kartlegger ulike tiltak skreddersydd din bolig. Vi gir boligen din et riktig energimerke og beregner nytt energimerke etter planlagte tiltak. Dette gir erfaringsmessig et betydelig forbedret energimerke og kan også øke markedsverdien av boligen din.

Det er stor forskjell på en enkel energimerking som normalt utføres ved takst eller salg av bolig og en detaljert energimerking.

Enkel energimerking tar utgangspunkt i byggets alder og byggemåte. Her blir det tatt hensyn til byggeskikk ved byggeår. Dersom det er gjort tiltak på bygget etter byggeår vil ikke dette tas med. Da ender man ofte med en ukorrekt og dårlig energimerking.

Detaljert energimerking tar en full gjennomgang av byggets tilstand i dag og gjør en kvalifisert beregning av status på bygget. Noe av det som blir kartlagt på befaringen er type veggkonstruksjon, arealer vindu-, vegg-, dør-, takflater og U-verdier på disse, samt himmelretninger, skyggevirkninger m.m. Det blir laget en full rapport der du får en riktig vurdering av dagens tilstand. I tillegg blir det satt opp en tiltaksliste på hva som bør gjøres for å forbedre energimerkingen og dermed få best besparelse på ditt energiforbruk.

Fordelene med detaljert gjennomgang av energirådgiver er mange.

  • God oversikt over status på bygget i dag samt en tiltaksplan

  • Økt verdi på bygget da en bedre energimerking i mange tilfeller gjør bygget mer attraktivt på markedet.

  • Spare strøm

  • Få oversikt over hvor mye forskjellige tiltak vil bedre energimerkingen.

Visste du at?

Gir inntil 7500 kr i støtte når du engasjerer en energirådgiver

Hva koster energirådgivning?

Befaring og energirapport 9 998,-

Termografering 2 500,-

Støtte fra Enova - 7 500,-

Totalpris 4998,-

Energirapport med termografering

4998,-

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss

  • Etter en henvendelse fra deg avtaler vi tidspunkt for befaring. Denne tar mellom 1-3 timer avhengig av størrelse på boligen. Her vil vi dokumentere hvordan yttervegger og - tak er bygget opp, samt type vinduer og dører. Spesielt vektlegges etterisolering og bytting av vinduer og dører som bidrar til økt isolasjonsevne.

    Deretter utarbeider vi en energirapport hvor du får en detaljert energimerking for dagens tilstand. Erfaringsmessig er en detaljert energirapport bedre enn forenklede energimerkinger utført ved boligsalg.

    Videre utarbeider vi en tiltaksplan med prioritering slik at du har tilstrekkelig grunnlag for å innhente priser fra entreprenører som skal utføre jobben. Tiltakene kan være etterisolering av yttervegg, bytting av vinduer, randsoneisolering, varmestyringssystem etc.

    Vi beregner ny energimerking etter utførte planlagte tiltak.

  • Vi anbefaler å bruke termografering ved utarbeidelse av energirapport. Dette gir et meget godt bilde av hvor kuldebroene befinner seg og hvor det eventuelt mangler isolering. Ved bruk av denne teknologien får vi et bedre grunnlag til å vurdere hvilke tiltak som vil gi mest for pengene. Vi har brukt termografering til å skreddersy løsninger for et laftet tømmerhus fra 1763 som til slutt fikk energimerke D.

  • Enova støtter 50% av totalkostnaden når du engasjerer en energirådgiver, inntil 7500 kr dersom oppdraget inkluderer termografering. Dersom termografering ikke er inkludert støtter Enova inntil 5000 kr.

    Etter at vi har gjennomført energirådgivning på din bolig sender vi faktura på jobben. Denne bruker du som grunnlag til å søke støtte fra Enova. Dersom ønskelig, kan vi også hjelpe med søknaden ovenfor Enova.

Enova har flere støtteordninger for energiøkonomiske tiltak. Les mer på www.enova.no

Våre ingeniører tilfredsstiller Enovas kompetansekrav, en forutsetning for å oppføres i Enovas rådgiverregister

Du kan få inntil kr 150 000 i støtte når du oppgraderer din bolig eller fritidsbolig. Støttebeløpet er avhengig av hvilket nivå du oppgraderer til

  • Kr 150 000 ved energinivå 1 (tilnærmet passivhus)

  • Kr 125 000 ved energinivå 2 (tilnærmet lavenergihus)

  • kr 100 000 ved energinivå 3 (tilnærmet TEK10)